Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

O nouă tulpină de COVID-19 a fost depistată în Franța

© Pixabay / DavicheeМодель коронавируса
Модель коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Este menționat faptul că tulpina găsită în nord-vestul țării este dificil de urmărit, întrucât testele ar putea să nu o depisteze.

CHIȘINĂU, 16 mar – Sputnik. O nouă tulpină de coronavirus a fost depistată în regiunea Bretania din nord-vestul Franței. Datele preliminare nu indică un pericol sporit al acesteia, relatează RIA Novosti cu referire la Ministerul francez al Sănătății.

Noua tulpină a fost dificil de identificat, spun experții. Persoanele care au contractat-o "au prezentat simptome tipice ale virusului SARS-CoV-2", dar testele PCR indicau un rezultat negativ.

"Noua variantă... a fost identificată în cadrul centrului spitalicesc din Lannion, departamentul Côte d'Armor. Pe 13 martie acolo au fost depistate 79 de cazuri, inclusiv 8 cazuri de infectare cu noua variantă, fapt care a fost confirmat cu ajutorul secvențierii", este menționat în declarația de pe site-ul Ministerului Sănătății din Franța.

Experții nu fac deocamdată concluzii "nici despre pericolul sporit al acesteia, nici despre contagiozitatea sporită" față de varianta "originală".  Experții studiază descoperirea și intenționează să stabilească experimental modul în care tulpina reacționează la "vaccinări și la anticorpii produși pe parcursul infectărilor anterioare".

Vaccinul AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Societate
Și Franța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca – efecte adverse grave

Specialiștii francezi au clasificat această variantă a virusului în categoria de bază a Organizației Mondiale a Sănătății – "variante sub supraveghere" (VUI). După o evaluare de către experți, în cazul unor proprietăți deosebite, aceasta poate fi schimbată în categoria "variante problematice" (VOC), scrie agenția de presă.

Autoritățile Franței au prezentat deja informațiile despre noua variantă autorităților internaționale de sănătate.

Virusolog rus: Trebuie sau nu să ne îngrijoreze tulpina „moldovenească” a COVID-19>>>

Pe 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat infecția cu noul coronavirus COVID-19 drept pandemie. În întreaga lume au fost impuse restricții severe în ceea ce privește aflarea în locurile publice, iar pentru încălcarea regimului de autoizolare au fost aplicate pedepse. În multe țări, regimul restricțiilor este încă în vigoare. Până în prezent, în Franța, au fost identificate peste patru milioane de cazuri de COVID-19, iar aproape 90,8 mii de persoane au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0