Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și Franța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca – efecte adverse grave

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinul AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Suspendarea vaccinului AstraZeneca a fost decisă și de Franța, după ce Germania și Italia au luat această decizie luni. Potrivit lui Emmanuel Macron, utilizarea vaccinului se suspendă în Franța până la emiterea unei decizii europene.

BUCUREŞTI, 15 mart – Sputnik. În timpul conferinței de presă de după cel de-al 26-lea summit franco-spaniol, preşedintele Emmanuel Macron a spus că Franța suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca până când va fi emisă o decizie europeană săptămâna aceasta.

Медсестра с вакциной AstraZeneca в Сеуле  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Olanda și Irlanda au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

„Autoritatea europeană, EMA, va emite o decizie mâine după-amiază cu privire la utilizarea acestui vaccin. La recomandarea Ministerului Solidarității și Sănătății, împreună cu autoritățile franceze de sănătate, […] decizia care a fost luată în conformitate și cu politica noastră europeană este de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca ca măsură de precauție, sperând că [vaccinarea] va fi reluată curând dacă avizul EMA o va permite”, a declarat președintele francez, citat de Sputnik France.

Înainte ca Emmanuel Macron să anunțe suspendarea utilizării vaccinului, șeful pompierilor din Bouches-du-Rhône a suspendat deja luni, 15 martie, utilizarea vaccinului AstraZeneca de către personalul său. El a explicat că a trebuit să ia această decizie după efecte adverse grave raportate, la 48 de ore după o injecție, care s-au manifestat la un pompier din Bouches-du-Rhône.

Suedia a admis posibilitatea utilizării vaccinului ”Sputnik V”>>>

De asemenea, au început să apară suspiciuni cu privire la vaccinul AstraZeneca după moartea unei asistente din Austria care tocmai primise o doză. Aceasta a murit din cauza unei tulburări de coagulare a sângelui. Austria a blocat apoi un lot de vaccinuri.

Odată cu Franța, Italia și Germania, lista țărilor europene care au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca este în creștere. Anterior, Olanda, Bulgaria, Irlanda, Islanda, Danemarca și Norvegia au decis, de asemenea, să oprească utilizarea acestui vaccin pentru moment.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0