Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății, despre probabilitatea importării vaccinului rusesc „Sputnik V”

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaШприц и ампула на фоне логотипа "Спутник V".
Шприц и ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Guvernul va negocia cu toți producătorii vaccinurilor înregistrate în Republica Moldova, a spus ministerul.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Autoritățile moldovenești discută de urgență cu producătorii tuturor vaccinurilor înregistrate în țară. Acest lucru a fost declarat de președintele Comitetului consultativ național al specialiștilor în imunizare, Ninel Revenco, în timpul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății.

"Au loc negocieri cu companii - producători de vaccinuri care sunt incluse pe listele urgente ale Agenției Naționale a Medicamentului sau pe lista Organizației Mondiale a Sănătății. Care vor fi rezultatele acestor negocieri, nu știm încă. Statul este interesat să ofere populației vaccinuri sigure și de înaltă calitate în cantități suficiente", spune Revenco.

Anterior, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat într-un interviu că guvernul moldovean intenționează să achiziționeze vaccinurile înregistrate la Agenția Medicamentului: AstraZeneca (Coreea de Sud), AstraZeneca (India), Pfizer și Sputnik V. „Lista se va extinde”, a spus Ciocoi.

Sebastian Kurz - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
"Impas total". Cine din UE s-a interesat de "Sputnik V"

Pe 12 martie, parlamentul moldovean a aprobat o lege în două lecturi simultan, care simplifică procedura de achiziție publică a vaccinurilor împotriva COVID-19. 68 de deputați au votat pentru această inițiativă. 

Pe 2 martie, în Moldova a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Acest proces este împărțit în trei etape. În primul rând vaccinurile se administrează lucrătorilor medicali, în al doilea - persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, persoanelor cu boli cronice, angajaților instituțiilor de învățământ și angajaților structurilor de forță. La a treia etapă va fi vaccinată toată populația. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0