Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Patru persoane deja vaccinate s-au infectat cu COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că patru persoane care au fost imunizate împotriva COVID-19 s-au infectat cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. În cadrul unei conferințe de presă în care s-a vorbit despre desfășurarea campaniei de vaccinare în Republica Moldova, reprezentanții Ministerului Sănătății au confirmat că patru persoane care au fost vaccinate împotriva coronavirusului s-au infectat cu COVID-19.

Медсестра с вакциной AstraZeneca в Сеуле  - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Societate
Moldova nu va suspenda deocamdată vaccinarea cu AstraZeneca

Autoritățile au însă o explicație în acest sens. Ele spun că aceste persoane au fost vaccinate când erau deja infectate dar nu știau.

„Persoanele au fost vaccinate în perioada de incubație, când nu știau că sunt infectate. De la data vaccinării și până la data confirmării ca și caz pozitiv de COVID-19 au trecut de la două până la zece zile”, a precizat epidemiologul Laura Țurcan. 

Totodată, specialistul în imunizare Ninel Revenco a precizat că în perioada post-imunizare este foarte important ca măsurile de protecție să fie respectate și ca persoana vaccinată să nu să se infecteze, ci să-i permită organismului să creeze anticorpi la noul coronavirus. 

„Toate vaccinurile care sunt administrate împotriva COVID-19 nu conțin în sine, în componența sa, virus. Deci, aceste vaccinuri nu induc boala, nu provoacă boala, nu declanșează boala. Vaccinurile sunt sigure. Odată ce pacientul a fost vaccinat și în perioada post-vaccinală trebuie să respecte toate recomandările ca să nu să se infecteze. După prima injecție nu suntem protejați de a face această maladie, suntem doar în proces de a forma anticorpii și chiar și după a doua doză, la fel, vom respecta aceste reguli de aur precum distanța socială, spălarea mâinilor și purtarea măștii”, a menționat specialistul în imunizare al MSMPS, Ninel Revenco.

Autoritățile din sănătate au precizat că recent în țara noastră au mai ajuns două mii de doze de vaccin Sinopharm, produs în China. Acest lot a fost oferit de către Emiratele Arabe Unite și în prezent se află în depozitul național al ANSP. Specialiștii urmează să vadă care este grupul țintă care ar urma să primească aceste doze și să stabilească când anume va începe imunizarea cu acest ser. Totodată, specialistul din cadrul ANSP Alexei Ceban a precizat că până la mijlocul lunii aprilie ar urma să mai ajungă doze de vaccin, astfel încât toți lucrătorii medicali din țară să fie imunizați în totalitate cu ambele doze de ser. Deocamdată, Alexei Ceban nu a putut oferi informații exacte despre câte doze ar fi vorba și care vaccin ar urma să fie livrat în țara noastră. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0