Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce Igor Dodon n-a acceptat să fie candidat la funcția de premier

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон
Игорь Додон  - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Igor Dodon a explicat de ce nu și-a dorit acum să fie desemnat candidat la funcția de prim-ministru, dar n-a exclus că pe viitor va fi interesat să conducă guvernul.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Liderul socialiștilor (PSRM), fostul președinte Igor Dodon, a explicat de ce nu și-a dorit să fie propus la funcția de prim-ministru în această perioadă. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Unde se află acum Durleșteanu și ce spune Dodon despre gestul ei

Liderul PSRM a subliniat că nu „teama că nu va face față situației” l-a oprit, dar faptul că nu și-a dorit să creeze impresia că „s-ar ține de putere”, în situația în care la sfârșitul anului trecut tocmai și-a încheiat mandatul de 4 ani de șef al statului.

Igor Dodon a oferit explicația într-o emisiune la un post privat de televiziune, în seara zilei de 16 martie.

Totuși, Igor Dodon n-a negat că, pe viitor, „după alegerile parlamentare anticipate”, ar fi posibil să-și dorească funcția de prim-ministru.

„Dacă colegii vor decide că eu trebuie sa fiu premier - vom vedea. Dar la această etapă – nu”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a fost invitat la emisiune pentru a comenta cel mai important eveniment politic al zilei: desemnarea de către președintele Maia Sandu a unui nou candidat la funcția de prim-ministru – deputatul Igor Grosu (liderul PAS, formațiune condusă de Maia Sandu până la învestirea în funcția de președinte al țării).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0