Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Durleșteanu nu mai vrea să fie candidatul PSRM la funcția de premier

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mariana Durleșteanu a anunțat acum câteva minute că nu mai acceptă să fie desemnată în calitate de candidat al majorității parlamentare PSRM - Pentru Moldova la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 17 mar – Sputnik. Marian Durleșteanu a spus că își retrage candidatura de la funcția de premier pentru că nu vrea ca numele și reputația ei să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice.

Maia Sandu a discutat cu deputații PDM - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Democrații au discutat cu Maia Sandu: Ce cred despre aceste consultări
"Dragi cetățeni, prieteni, în politică poate că este loc de cinism, dar nu așa, nu acum, când în pericol este viața omului. Iată de ce vin cu un anunț: am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte", a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

Ea însă spune că nu pleacă din viața politică.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Deputații PPDA, după consultările cu Sandu: Am propus un Guvern condus de Platforma DA
"Mă retrag acum, însă promit că nu plec din viața publică, iar experiența amară din ultimele luni, m-au determinat să mă implic și mai mult în viitor în viața țării, să îmi ajut cetățenii, să lupt pentru ei. Vreau să cred și sper puternic că în viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o noua clasa politica, cu o veritabilă fibra morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine țara, să aducem mai multă Europă acasă. Eu contez pe solidaritatea, specifică nouă, moldovenilor, și promit să mă implic plenar a face schimbarea pentru care mi-am dat votul", a mai declarat Mariana Durleșteanu.

Vom menționa că Durleșteanu a anunțat că în timp ce președintele Maia Sandu discută cu fracțiunile parlamentare situația din țară, inclusiv chestiunea desemnării unui premier, și înainte de discuția cu PSRM, care, împreună cu Pentru Moldova, a propus-o pe Durleșteanu ca Maia Sandu să o desemneze premier.

În această situație, Maia Sandu, care își dorește alegeri parlamentare anticipate, nu are pe cine desemna, dat fiind că majoritatea PSRM - Pentru Moldova nu mai are un candidat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0