Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat Dodon refuzul lui Durleșteanu de a fi desemnată premier

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Președintele PSRM Igor Dodon a fost rugat să comenteze retragerea Marianei Durleșteanu, care a anunțat cu puțin timp în urmă că nu mai vrea să fie candidat la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Înainte să fie întrebat de jurnaliști ce crede despre refuzul Marianei Durleșteanu de a fi desemnată premier, Igor Dodon a declarat că acest candidat se bucură în continuare de susținerea majorității deputaților din Parlament. 

Liderul socialiștilor a fost scump la vorbe și a precizat doar că a purtat discuții cu Mariana Durleșteanu. 

 „Discutăm cu doamna Durleșteanu diferite scenarii, inclusiv politice. Nu deschid paranteze. În Parlament există majoritate parlamentară pentru a susține un candidat la funcția de premier”, a spus liderul PSRM.

Mariana Durleșteanu a anunțat marți că își retrage candidatura de la funcția de premier pentru că nu vrea ca numele și reputația ei să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice.

"Dragi cetățeni, prieteni, în politică poate că este loc de cinism, dar nu așa, nu acum, când în pericol este viața omului. Iată de ce vin cu un anunț: am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte", a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Durleșteanu nu mai vrea să fie candidatul PSRM la funcția de premier

Ea însă spune că nu pleacă din viața politică.

"Mă retrag acum, însă promit că nu plec din viața publică, iar experiența amară din ultimele luni, m-au determinat să mă implic și mai mult în viitor în viața țării, să îmi ajut cetățenii, să lupt pentru ei. Vreau să cred și sper puternic că în viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o noua clasa politica, cu o veritabilă fibra morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine țara, să aducem mai multă Europă acasă. Eu contez pe solidaritatea, specifică nouă, moldovenilor, și promit să mă implic plenar a face schimbarea pentru care mi-am dat votul", a mai declarat Mariana Durleșteanu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0