Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Igor Grosu, candidatul desemnat de Maia Sandu la funcția de premier

© Sputnik / OsmatescoИгорь Гросу
Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Fostul viceministru al Educației, care a fost desemnat premier de Maia Sandu, se numără printre fruntașii partidului fondat anterior de actualul președinte.

Igor Grosu s-a născut în localitatea Andrușul de Sus, raionul Cahul, și are în prezent 49 de ani. El este licențiat în istorie și a devenit deputat în luna februarie 2019, în urma precedentelor alegeri parlamentare. El a candidat pe circumscripția nr. 20 Strășeni, dar a pierdut în fața liderului PDM Pavel Filip, care atunci era prim-ministru în exercițiu. Totuși, el a intrat în Parlament pe listele Blocului ACUM. 

Игорь Гросу - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Politică
Sandu l-a înaintat pe președintele PAS, Igor Grosu, pentru funcția de premier

A fost o figură puțin cunoscută înainte de a se alătura echipei Maiei Sandu, care a creat în 2015 Partidul Acțiune și Solidaritate. 

Înainte de asta însă Igor Grosu a lucrat cot la cot cu Maia Sandu în cadrul Ministerului Educației. El a fost viceministru în perioada în care ea se afla la cârma acestui minister. 

După ce Sandu a fost aleasă președinte, Grosu a fost ales președinte al formațiunii PAS. 

Grosu se numără și printre fondatorii unor organizații neguvernamentale: Amnesty International Moldova, Centrul național de asistență și informare a ONG-urilor din Moldova “CONTACT”, Asociația Pro-Democrație, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul de analiză și evaluare a reformelor.

În calitate de politician, s-a remarcat mai ales în cadrul alegerilor prezidențiale din toamna anului trecut, când a devenit protagonist al scandalului de la Varnița, când a blocat drumul cu mașina personală pentru ca mai mulți alegători din Transnistria să nu poată ajunge la secțiile de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0