Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce atitudine are Moscova față de Maia Sandu - expert

© Inquam Photos / Cornel PutanMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2021
Abonare
Politologul rus și moldovean a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre măsura în care va coopera Federația Rusă cu președintele Moldovei.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Rusia cooperează cu toți președinții aleși legal, însă profunzimea acestei cooperări depinde de  mulți factori, a declarat în studioul Sputnik Moldova politologul Vladimir Bruter.

"Cooperarea va avea loc până la o anumită limită, doar Moldova rămâne în continuare membru al CSI. Dar atitudinea va fi cu anumite suspiciuni, fiind conștientizat faptului că de la Sandu te pot aștepta la anumite probleme", a spus expertul.

Poziția președintelui în conflictul cu Parlamentul nu este corectă,consideră politologul.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Riscăm să intrăm într-un colaps constituțional din cauza capriciilor Maiei Sandu - expert

"Deocamdată este clar că poziția lui Sandu și a echipei sale cu privire la alegeri, cu privire la activitatea Parlamentului, numirea guvernului nu este constructivă. În opinia mea, dacă Moldova ar fi avut un guvern, nu ar fi existat o situație atât de îngrozitoare cu epidemia ca acum ", a menționat Bruter.

Pandemia este un fenomen mult prea periculos și momentul actual nu este cel mai potrivit pentru o confruntare politică prelungită.

"În Parlament există o majoritate, președintele trebuie să înțeleagă că nu a intrat pe tanc în Condrița și poziția sa trebuie să fie proporțională cu posibilitățile. Nu văd asta deocamdată și acest lucru este, de asemenea, periculos", a conchis politologul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0