Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Discuții despre noi restricții: Greceanîi i-a convocat pe membrii guvernului interimar

© Photo : BIZGU EDUARDЗаседание при участии спикера парламента Молдовы Зинаиды Гречаной, и. о. премьера Аурелиу Чокоя и других членов временного правительства
Заседание при участии спикера парламента Молдовы Зинаиды Гречаной, и. о. премьера Аурелиу Чокоя и других членов временного правительства - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Șeful Legislativului i-a convocat luni seară pe membrii guvernului interimar într-o ședință. Pe ordinea de zi au fost măsurile împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Zinaida Greceanîi a scris pe pagina sa de Facebook că i-a convocat pe premierul interimar și alți reprezentanți ai guvernului în ședință pentru a discuta despre combaterea pandemiei. 

În cadrul reuniunii a fost propusă introducerea mai multor măsuri restrictive, care ar urma să fie adoptate la următoarea ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. 

„Am trasat măsurile care se impun a fi întreprinse imediat pentru a opri tendința pandemică negativă, în contextul creșterii vertiginoase a numărului de persoane infectate și de decese, măsurile respective urmând să fie propuse la următoarea ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP)”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a mai spus că în cadrul ședinței s-a discutat despre posibilitățile de aprovizionare a sistemului medical cu vaccinuri împotriva coronavirusului, într-un volum care ar permite să înceapă vaccinarea în masă a populației. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu

Amintim că vineri Parlamentul a adoptat un proiect care simplifică procedura de achiziționare a vaccinurilor. 

Astfel, Guvernul va putea procura vaccinuri anti-COVID-19 prin derogare de la lege, pentru a acționa de urgență.

În acest context, s-a propus stabilirea perioadei cuprinse între data publicării anunțului de participare în Buletinul achizițiilor publice și data-limită de depunere a ofertelor de cel puțin 10 zile pentru procedura de licitație deschisă sau licitație restrânsă. De asemenea, este stipulată plata în avans pentru achizițiile publice privind procurarea vaccinurilor.

Totodată, în cazuri de extremă urgență, este prevăzută atribuirea contractelor de achiziții publice privind achiziționarea vaccinurilor anti-COVID prin utilizarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0