Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare privind situația politică.

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. O nouă rundă de consulări cu fracțiunile din Parlamentul Republicii Moldova va avea loc mâine la Președinție, cu începere de la ora 09:00. Primii invitați la masa de discuții cu președintele Maia Sandu sunt deputații Partidului „Șor”. Ulterior, cu distanța de o oră, vor merge la Instituția prezidențială partidele; „Pro Moldova”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. După consultări, Președintele Maia Sandu va face declarații de presă. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Politică
Noi consultări la Președinție: Cine au fost invitați

Amintim, primele consultări cu grupurile, platformele și fracțiunile parlamentare au avut loc în ziua în care Parlamentul a dat vor de neîncredere pentru candidatul propus de Maia Sandu la funcția de premier. Ulterior, președintele a propus repetat candidatura Nataliei Gavrilița, iar Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru. În briefing-ul de presă, în cadrul căruia președintele CC, a anunțat decizia Înaltei Curți privind constituționalitatea decretului prezidențial, Domnica Manole a îndemnat-o pe Maia Sandu să inițieze în mod de urgență consultări cu fracțiunile din Parlament în vederea desemnării unui nou candidat la funcția de premier. Maia Sandu a declarat ulterior că va iniția consultări doar cu societatea civilă. Anterior, Sandu declarase că nu vor exista consultări cu fracțiunile și că va aștepta data de 23 martie când expiră termenul de trei luni când mai poate înainta un candidat la funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0