Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi consultări la Președinție: Cine au fost invitați

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Abonare
Președintele Republicii Maia sandu a avut noi consultări. Nici de această dată la discuție nu au fost invitate grupurile, platformele și fracțiunile parlamentare.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o nouă rundă de consultări. De această dată la discuție au fost invitați „formatori de opinie, dar și cu specialiști în drept constituțional”, informează servicul de presă al Președinției. Potrivit informațiilor, în cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul depășirii crizei politice, dar și despre soluțiile optime ce ar putea să conducă la deblocarea situației și la declanșarea alegerilor anticipate.

„Toți cei prezenți la discuție sunt de acord că țara are nevoie de anticipate, de un parlament cu deputați responsabili și de un guvern stabil care să oprească schemele și să scoată țara din criză”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
Maia Sandu: Vechiul tratament anti-COVID-19, ineficient

Președintele a mai spus că este „hotărâtă să apere interesul cetățenilor până la capăt, iar astăzi interesul și voința oamenilor sunt un guvern onest și responsabil, și un parlament care îi reprezintă, nu care se subordonează grupărilor corupte”.

În comunicatul de presă însă nu au fost anunțate soluții concrete pe care urmează să le întreprindă șeful statului pentru a apăra interesul cetățenilor. De precizat că șeful statului a informat anterior că nu va desemna un nou candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, dar va aștepta data de 23 martie când expiră termenul de 45 de zile de la data demisiei lui Ion Chicu, pentru a fi declanșate alegeri anticipate. La fel, președintele a declarat că nu va iniția consultări cu fracțiunile, grupurile și platformele parlamentare, așa cum i-a cerut președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, după ce a anunțat decizia Înaltei Curți care declară neconstituțional decretul președintelui de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0