Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce pacienții cu COVID-19 sunt legați de pat de către medicii de la Terapie Intensivă

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Renumitul doctor Victor Cojocaru, directorul Clinicii de Anestezie și Reanimare a Spitalului Clinic Republican, a povestit pentru Spunik Moldova ce se întâmplă în secțiile de terapie intensivă cu pacienții infectați cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Renumitul doctor Victor Cojocaru, directorul Clinicii de Anestezie și Reanimare a Spitalului Clinic Republican, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Spunik Moldova în care a vorbit despre ce se întâmplă cu pacienții în secțiile de terapie intensivă cu profil COVID. Asta după ce el însuși s-a infectat cu noul coronavirus și a fost în stare gravă.

Medicul afirmă că virusul afectează comportamentul bolnavilor și sistemul nervos. 

"Practic toți pacienții au probleme cu sistemul nervos, începând de la cefalee, dureri de cap pronunțate, amețeli, deci se începe un comportament neadecvat. Parcă nu este clar unde te afli, deși ești internat în spital, îți pare că ești mai departe. Eu simțeam că mă găsesc cu totul în altă parte și deseori îmi părea că peretele este fereastră și atât", a spus doctorul Victor Cojocaru.

Întrucât pacienții devin agresivi, unii sunt sedați și legați de pat. 

Profesorul Victor Cojocaru - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Cum se simte medicul Victor Cojocaru, care a fost internat la terapie intensivă cu COVID

"Pacienții sunt fixați de pat. Chiar eu de două ori m-am smuncit și mai nu mi-am rupt cateterul central. S-a deconectat și a început să curgă sânge. Eu fiind medic mi-am dat seama imediat. Sunt dereglări de comportament, dar un pacient din Terapie Intensivă are cateter în stomac, în vena centrală. Eu pe noapte solicitam să fiu fixat căci asta are mai puține efecte negative decât să te zbați și să rupi totul", mai zice medicul Victor Cojocaru. 

În context, doctorul le-a recomandat cetățenilor să respecte măsurile de protecție recomandate de specialiști. Până în prezent, 98 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0