Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avem sau nu tulpina britanică a COVID-19 în țară - Ce spune MSMPS

CC BY 2.0 / NIAID / Novel Coronavirus SARS-CoV-2Coronavirus SARS-CoV-2 (photo d'archives)
Coronavirus SARS-CoV-2 (photo d'archives) - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor 10 probe privind prezența tulpinii britanice de COVID-19 în țara noastră.

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a recepționat rezultatele primelor 10 probe expediate laboratorului din Berlin. Potrivit rezultatelor, prezența tulpinii britanice de COVID-19 nu a fost confirmată. Precizarea a fost făcută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale după ce primarul Chișinăului a declarat în ședința din această dimineață a serviciilor municipale că pe teritoriul Republicii Moldova ar fi confirmată prezența acestei tulpini de coronavirus. Totodată, ANSP a expediat alte 20 probe pentru examinare, aceluiași laborator. 

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Pașaport COVID sau test PCR pentru turiști: Ce spun experții
„Menționăm că, la moment, testele privind depistarea noi tulpini sunt efectuate de către un laborator privat, care deține kituri speciale în acest sens. Însă, metoda recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este metoda secvențierii. Reprezentanții MSMPS au avut o ședință cu specialiștii din cadrul laboratorului privat, în urma căreia au decis că vor fi expediate câteva probe laboratorului din Berlin, pentru a confirma veridicitatea rezultatelor. La moment, laboratoarele ANSP nu dispun de echipamente necesare pentru a depista noua tulpină. Însă, MSMPS a solicitat suport Organizației Mondiale a Sănătății, privind dotarea laboratorului ANSP, pentru realizarea metodei de secvențiere, astfel încât să fie posibilă depistarea și altor tulpini ale virusului SARs Cov-2”, precizează serviciul de presă al MSMPS.

Amintim, anterior și prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că tulpina britanică ar fi ajuns pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, medicii spun că în ultima perioadă se confruntă cu forme mai grave de îmbolnăvire. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0