Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lockdown sau ba: Ce spun Greceanîi și Ciocoi

© Photo : PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVAZinaida Greceanîi și Aureliu Ciocoi au avut o discuție
Zinaida Greceanîi și Aureliu Ciocoi au avut o discuție - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Este posibilă oare limitarea răspândirii coronavirusului fără instituirea lockdownului – ce spun autoritățile.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit în dimineața zilei de astăzi cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. Discuția celor doi oficiali s-a axat pe situația epidemică și economică din țară.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Politică
Dodon avertizează despre pericolul unui lockdown total

Spicherul Parlamentului și premierul au făcut un schimb de opinii cu privire la măsurile care se impun în momentul de față atât în domeniul sanitar, cât și în cel economic și social.

Astfel, Greceanîi și Ciocoi pledează pentru impunerea unor restricții mai dure, dar fără un lockdown.

”Am discutat eventualitatea asumării și instituirii unor restricții mai dure în măsură să limiteze răspândirea rapidă a virusului și să atenueze impactul pandemiei asupra mediului de afaceri și economiei naționale în ansamblu, fără instituirea lockdownului”.

Amintim că sâmbătă situația pandemică din țară a fost discutată în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate. În urma acesteia, președintele Maia Sandu a recomandat instituirea stării excepționale pentru cel puțin două săptămâni.

Nagacevschi: Guvernul interimar nu poate cere lockdown>>>

Mai mulți politicieni sa-u pronunțat împotriva unei astfel de măsuri, menționând că un asemenea pas ar fi periculos pentru țară. În opinia fostului președinte Igor Dodon, ar trebui găsit un echilibru între securitatea sanitară a cetățenilor și securitatea lor economică și socială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0