Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon avertizează despre pericolul unui lockdown total

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Abonare
Fostul președinte îndeamnă să se renunțe la ideea unui lockdown total și să se găsească un echilibru între securitatea sanitară a cetățenilor și securitatea lor economică și socială.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Președintele PSRM, Igor Dodon, a discutat cu conducerea Parlamentului un set de posibile acțiuni restrictive care să permită pe de o parte reducerea riscului de îmbolnăvire a oamenilor, iar pe de altă parte să lase economia funcțională.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Societate
Lista completă a recomandărilor CSS privind lupta cu pandemia

El a comunicat despre aceasta pe rețelele de socializare.

Dodon consideră că Maia Sandu nu a propus ”soluții responsabile și asumate” de ieșire din criză în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

În opinia liderului socialist, un lockdown total ar însemna iresponsabilitate față de cetățeni și față de sfera economică.

”Am avut o discuție cu conducerea Parlamentului și suntem unanimi în opinia că un lockdown total, cum cere Maia Sandu, este periculos social și reprezintă o iresponsabilitate față de cetățeni și mediul economic. Ca urmare, am discutat un set de posibile acțiuni de restricționare parțială a unor activități, astfel încât să fie redus contactul cetățenilor și riscul de îmbolnăvire, dar în același timp să lăsăm economia funcțională”, a notat ex-președintele țării.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Politică
Chicu despre recomandările Maiei Sandu: Nimeni nu vrea să-și asume nimic
Potrivit lui Dodon, în cadrul întrevederii a fost discutat de asemenea un plan de protecție rațională pentru mediul social și de afaceri, fiind preluate inclusiv unele măsuri aplicate în țările europene.

 De exemplu, prin impunerea unor restricții parțiale, multe dintre aceste state au reușit să asigure un echilibru între securitatea sanitară a cetățenilor și securitatea lor economică și socială.

”Trebuie să urgentăm accesul cetățenilor la vaccinuri eficiente anti - COVID-19 (din orice surse - achiziții de stat sau ajutoare umanitare). Cetățenii trebuie sa aleagă ce vaccin îl consideră cel mai eficient, iar încercarea de a crea bariere și impedimente artificiale la înregistrarea și aducerea în țară a vaccinului Sputnik-V este inadmisibilă”, a subliniat liderul PSEM.

Fostul șef al statului a făcut din nou apel la Președintele țării să desemneze de urgență premierul propus de majoritatea parlamentară, pentru a fi votat un guvern funcțional, care să poată asigura securitatea și protecția cetățenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0