Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a numit noi secretari de stat la mai multe ministere

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
După ce Curtea Constituțională a decis să ofere mai multe atribuții Guvernului interimar, astăzi miniștrii au decis să le utilizeze.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Guvernul a numit noi secretari de stat la mai multe ministere. Asta după ce Curtea Constituțională a decis că Guvernul interimar va putea numi și propune pentru numire funcționari publici și persoane care ocupă funcții guvernamentale. Astfel, la ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost numiți vicedirectorul la Institutul de Urgență, Igor Curov, vicedirectorul la Spitalul "Sfânta Treime Denis Cernelea și Vasile Cușca, care este angajat al ministerului Sănătății.

Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2020
Politică
Ce urmează după demisia Guvernului: Ce spune Constituția

Totodată, miniștrii au aprobat și numirea în funcție de secretari de stat la Ministerul Justiției a vicedirectorului Institutului Național de Probațiune, Alexandru Pleșca și a șefei Direcției Avizare din cadrul instituției, Tatiana Tvirdun. La educație au fost numiți 

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a precizat că aceste funcțiile secretarilor de stat de la Ministerul Sănătății, dar și cel al Justiției vor fi ocupate doar pe durata exercitării mandatului acestui Guvern în demisie. 

„Odată cu numirea unui alt Guvren, inclusiv secretarii de stat numiți astăzi vor trebui să părăsească funcțiile la rândul lor”, a menționat Ciocoi.

Secretarii de stat își vor începe activitatea începînd cu ziua de mâine, 16 martie. Amintim, la sfârșitul lunii decembrie 2020, mai mulți secretari de stat din cadrul mai multor ministere și-au dat demisia. Este vorba de secretarii ministerului Justiției Radu Foltea, Dorin Lișman, ai Ministerului Sănătății Constantin Rîmiș, Julieta Popescu, Nelea Rusu, Alexandru Holostenco și Marina Golovaci, precum și secretarul ministerului Educației Andrei Chistol. Secretara de Stat a guvernului, Liliana Iaconi, la fel a demisionat pe 22 decembrie 2020. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0