Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia CSP Chișinău: Mai multe restricții pentru locuitorii Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausЛюди и общественный транспорт
Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Abonare
Până la o nouă decizie a Comisie Naționale de Sănătate Publică, Comisia teritorială Chișinău a transpus restricțiile CNESP pentru perioada următoare.

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. În municipiul Chișinău se extinde pe perioada stării de urgență în sănătate publică, declarată până la 15 aprilie 2021, regimul special de activitate. Aceasta este decizia Comisiei de Sănătate Publică Chișinău transpusă conform deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică.

Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Societate
Decizia CSP Chișinău: Revin sau nu elevii la școală

Astfel, conducătorii instituțiilor publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău vor asigura regimul special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, se vor asigura condiții de muncă la distanță.

Se reiterează pentru autoritățile publice locale, persoanele juridice de drept public și de drept privat, persoanele fizice aflate pe teritoriul municipiului Chișinău, măsurile de prevenire și control ale infecției COVID-19 obligatorii pe întreg teritoriul municipiului valabile pe perioada stării de urgență în sănătate publică declarată până la 15 aprilie 2021.

În mod special, se insistă pe obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public. Autoritățile din domeniul ordinii publice vor asigura supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control ale infecției COVID-19.

Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Societate
Lista completă a recomandărilor CSS privind lupta cu pandemia

Se stabilesc pentru perioada stării de urgență în sănătate publică măsuri de restricționare în procesul de prestare a Serviciului de alimentare a persoanelor social vulnerabile din municipiul Chișinău prin modificarea formei de prestare a acestuia, din prânzuri calde - în pachete cu produse alimentare.

Aceste decizii vor fi revizuite imediat după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va emite o nouă hotărâre.

Amintim, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu i-a recomandat Guvernului ieri, 13 martie, ca în termen de trei zile să vină cu propuneri detaliate privind instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării. Recomandările Maia Sandu vin după ședința de ieri a Consiliului Suprem de Securitate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0