Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atașați militari din 50 de țări s-au vaccinat cu ”Sputnik V”

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaШприц и ампула на фоне логотипа "Спутник V".
Шприц и ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2021
Abonare
Atașați militari din cadrul a 50 de ambasade străine s-au vaccinat cu preparatul rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” pe teritoriul Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 14 mart Sputnik. Atașați militari din 50 de țări, dar și membrii familiilor acestora, s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc ”Sputnik V”.

Despre aceasta a anunțat șeful Direcției principale cooperare militară internațională a Ministerului Apărării al Federației Ruse, Alexander Kșimovski.

"Aproximativ 300 de atașați militari și membri ai familiilor acestora, din 50 de țări,i au decis să efectueze vaccinarea cu ”Sputnik V” în scopul, să zicem așa, participării în siguranță atât la propriile evenimente, cât și la anumite negocieri internaționale", a declarat el.

Vaccinarea în masă cu ”Sputnik V” se desfășoară acum în mod activ în armata rusă. Potrivit Ministerului rus al Apărării, începând cu 13 martie, peste 389 de mii de militari au fost deja vaccinați, comunică RIA Novosti.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Rusia
Ministerul rus de Externe le-a propus diplomaților străini să se vaccineze împotriva COVID

După cum a menționat anterior ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în armata rusă se înregistrează cea mai mică de infectare cu noul coronavirus din Rusia.

Ministerul Sănătății a înregistrat ”Sputnik V” în august 2020. Acest medicament a devenit primul vaccin aprobat oficial împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 din lume. El este dezvoltat pe platforma studiată și verificată a vectorilor adenovirali umani.

Dezvoltatorii au publicat în revista științifică Lancet rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice „Sputnik V”, care au confirmat eficacitatea vaccinului. Creatorii medicamentului au arătat că el oferă o protecție completă împotriva cazurilor severe de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0