Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSS se convoacă în ședință: Ar putea fi propusă instituirea unui lockdown

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a decis să convoace sâmbătă Consiliul Suprem de Securitate. Subiectul de bază este pandemia.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Membrii Consiliului Suprem de Securitate se convoacă în ședință astăzi, 13 martie, la ora 12:00, anunță serviciul de presă al Președinției. Principalul subiect de pe ordinea de zi este situația pandemică din țară.

Consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a menționat într-o postare pe Facebook că fără măsuri restrictive și fără un lockdown vom ajunge într-o situație și mai proastă, iar aceste chestiuni urmează să fie discutate astăzi la ședința CSS.

Ala Nemerenco: Ne place sau nu, un lockdown este necesar>>>

Menționăm că situația pandemică în țară se agravează tot mai mult, în Capitală spitalele nu mai au capacități de internare. Doar vineri, Ministerul Sănătății a anunțat alte 1 785 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19 Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 201 909. Ieri a fost înregistrat și un antirecord la numărul de decese – 38 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Скорая помощь  - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
Noile restricții stabilite de Comisia Sănătate Publică: Ce se întâmplă din 16 martie

Amintim că ultima ședință a CSS a avut loc pe 26 februarie. În cadrul acelei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, care a durat mai bine de șapte ore, a fost abordat și subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Președintele Maia Sandu a menționat după ședință că nu poate oferi foarte multe detalii legate de acest subiect, întrucât se va merge în acest sens în instanța de judecată. 

„Pot să vă spun doar că Procuratura spune că este la etapa finală și sper că în scurt timp va depune dosarul în instanța de judecată. Vă amintesc că în septembrie 2019 Guvernul de atunci, Agenția Proprietate Publică, au mers în instanța de judecată, prezentând probe și cerând anularea contractului de concesionare a Aeroportului. Am aflat că nu s-a prea întâmplat nimic pozitiv pe acest dosar. Au fost planificate ședințe, dar anulate din cauza pandemiei, ceea ce este ciudat pentru noi”, a mai spus președintele.

Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu>>>

În context, șeful statului i-a cerut Agenției de Proprietăți Publice să depună o cerere de urgentare a examinării acestei cauze. Tot la acea ședință s-au abordat și alte subiecte. Printre acestea: dosarul „furtului miliardului”, dosarele companiilor de asigurări, problema proprietăților moldovenești în Ucraina, finanțarea ilegală a partidelor politice și campaniilor electorale, dosarul „Laundromat", contrabandă cu țigări, lupta împotriva traficului de droguri, defrișările ilegale, probleme de gestionare a crizei pandemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0