Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avion militar An-26 s-a prăbușit în Kazahstan

© Sputnik / Timur Batyrshin / Accesați arhiva multimediaВ Казахстане разбился Ан-26
В Казахстане разбился Ан-26 - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Abonare
Un avion militar An-26 s-a prăbușit pe pista de aterizare a aeroportul din Almatî. Patru persoane au decedat, iar alte două au fost spitalizate de urgență.

CHIȘINĂU, 12 mar – Sputnik. Potrivit unor informații preliminare, patru persoane au decedat în urma prăbușirii avionului An-26 în Kazahstan, anunță RIA Novosti, cu referire la serviciul de presă al Ministerului pentru Situații Excepționale al țării.

Totodată, alte două persoane rănite au fost transportate la cel mai apropiat spital din districtul Ile.

Potrivit ministerului, “avionul militar An-26, care urma cursa Nur Sultan – Almatî, a dispărut de pe radare și a aterizat de urgență pe aeroportul Almatî”. La fața locului au sosit zece brigăzi de salvatori.

Pe pagina de Facebook a aeroportului este anunțat că accidentul a avut loc la ora 17:20 (ora locală), în timpul aterizării.

“A fost anunțată imediat alerta, serviciile de salvare ale aeroportului au sosit la fața locului. Potrivit informațiilor preliminare, nava s-a prăbușit la capătul pistei de aterizare”, este precizat în postare.

Avionul prăbușit ar aparține Serviciului de Grăniceri al Comitetului Național de Securitate al Kazahstanului, iar la bord se aflau șase persoane.

An-26 este un avion militar ușor multirole. Nava a fost proiectată de Biroul de Proiectare și Construcție O. K. Antonov (în prezent, Întreprinderea de Stat “Antonov” din Kiev), iar primul său zbor a fost efectuat pe 21 mai 1969. Avionul are o capacitate de a transporta până la 40 de pasageri sau o încărcătură de 5500 de kilograme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0