Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ala Nemerenco: Ne place sau nu, un lockdown este necesar

© Sputnik / Miroslav RotariАлла Немеренко
Алла Немеренко  - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Abonare
CConsilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco este de părere că un lockdown în contextul pandemiei este absolut necesar.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. În Moldova trebuie să fie instituit lockdown, cetățenilor trebuie să le fie asigurat accesul la testare și la medicamente împotriva COVID-19, Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook consilierul prezidențial în domeniul sănătății Ala Nemerenco. 

”Ne place sau nu, dar fără măsuri restrictive vom ajunge și mai rău. Ne place sau nu să intram într-un lockdown, dar e necesar. Trebuie să dăm o gură de aer spitalelor. Și medicilor”a declarat Nemerenco pe rețelele de socializare.

Nemerenco mai spune că astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate se va discuta inclusiv despre acest lucru. 

„Și trebuie odată și odată să se facă ce nu s-a făcut un an întreg - să se testeze imediat ce e necesar, să se asigure acces gratuit la medicamente care pot fi aduse în pachețel chiar la ușa pacientului, dar și acces ușor la investigații, în special radiografie, TC pentru a nu pierde formele grave”, menționează ea.

Consilierul președintelui mai spune că trebuie să se aprobe măsuri stricte de transferare a pacienților din spital în spital pentru ca să nu existe tergiversări, și astfel să ne luptăm pentru fiecare viață.

De precizat, la ora 12:00 Consiliul Suprem de Securitate se va întruni în ședință. Principalul subiect este situația epidemiologică în contextul pandemiei COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0