Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Votat: Guvernul va putea procura vaccin anti-COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Guvernul Republicii Moldova va putea procura vaccinul anti-COVID-19 prin derogare de la Lege. Deputații au votat.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Cu votul a 68 de deputați, în lectură finală a fost votat proiectul care prevede procurarea simplificată și rapidă a vaccinurilor. Astfel, Guvernul va putea procura vaccinuri anti-COVID-19 prin derogare de la lege, pentru a acționa de urgență. Este vorba despre un proiect de lege care reglementează modalitatea de procurare rapidă a dozelor de vaccin împotriva COVID-19.

Прибытие в Молдову партии антиковид-вакцины через платформу COVAX - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Video
Încă 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în țară

În acest context, s-a propus stabilirea perioadei cuprinse între data publicării anunțului de participare în Buletinul achizițiilor publice și data-limită de depunere a ofertelor de cel puțin 10 zile pentru procedura de licitație deschisă sau licitație restrânsă. De asemenea, este stipulată plata în avans pentru achizițiile publice privind procurarea vaccinelor.

La fel, este reglementată organizarea și realizarea procesului de comunicare cu operatorii economici, inclusiv depunerea ofertelor și clarificărilor prin Sistemul Informațional Automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA RSAP) sau pe suport de hârtie, iar în cadrul procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare — și prin e-mail.

Totodată, în cazuri de extremă urgență, este prevăzută atribuirea contractelor de achiziții publice privind achiziționarea vaccinelor anti-COVID prin utilizarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Printre autorii inițiativei  sunt majoritatea membrilor Biroului permanent.  

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0