Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Încă 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în țară

Abonare
Primul lot de vaccin împotriva COVID-19, în cadrul mecanismului COVAX, 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, este adus acum pe calea aerului în Republica Moldova.

Aeronava care are la bord cele 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca aterizează pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Вакцина Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2021
Societate
UE ar putea include ”Sputnik V” în portofoliul de comenzi
La eveniment participă președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, membrii corpului diplomatic, reprezentanții de țară ai OMS, UNICEF, ONU și conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Încă marți, în cadrul ședinței Guvernului, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi i-a cerut secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatâc, ca aceste doze să fie distribuite echitabil în toate instituțiile medicale din țară.

„Trebuie să acordăm atenție maximă medicilor care sunt în prima linie de luptă cu această epidemie și să le mulțumim pentru efortul și pentru eroismul de care dau dovadă”, a declarat prim-ministrul interimar.

Despre COVAX

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0