Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinarea în alte state: Ce spun autoritățile sanitare din Republica Moldova

© Inquam Photos / George CalinVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Șefa grupului național de experți creat de Guvern pentru gestionarea vaccinării susține că moldovenii care au cetățenii ale altor state, în care campania de vaccinare este în plină desfășurare, nu ar trebui să ezite, dacă au posibilitatea să se imunizeze mai devreme.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Șefa grupului național de experți creat de Guvern pentru gestionarea vaccinării, Ninel Revenco, a fost întrebată în studioul Radio Sputnik Moldova dacă moldovenii cu cetățenii ale statelor în care se desfășoară vaccinarea merită să facă un efort și să meargă în acele țări ca să se imunizeze mai repede.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Lockdown general de 2 săptămâni în Moldova? Iată ce spun autoritățile sanitare

„Este alegerea persoanei. Dacă țara acceptă să includă în listă persoane programate la vaccinare, e bine. Cu cât mai multă populație și cu cât mai repede se va vaccina - cu atât mai bine. Dacă are cetățenia în alt stat și statul acceptă persoana pentru vaccinare - de ce nu?

Precizăm că în Republica Moldova se desfășoară în prezent prima etapă de vaccinare, în cadrul căreia sunt imunizați angajații din sistemul medical. 

La cea de-a doua etapă vor fi vaccinate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, iar la cea de-a treia - întreaga populație. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0