Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce salarii au angajații de la ANRE: „Cu așa bani nu te afectează scumpirile”

© Sputnik / Miroslav RotariANRE
ANRE - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Deputatul PSRM Grigore Novac l-a întrebat pe directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE, Veaceslav Untila, ce salarii au angajații ANRE. Untila a spus că cifrele nu sunt secret și le-a dat citire.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. În contextul în care directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE, Veaceslav Untila, este audiat în Parlament cu privire la majorarea carburanților, deputatul PSRM Grigore Novac l-a întrebat ce salarii au angajații ANRE. Untila a spus că cifrele nu sunt secret. 

Veaceslav Untilă - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Politică
Ce a spus directorul ANRE în Parlament despre majorarea prețurilor la carburanți
"Atunci când Republica Moldova a devenit parte componentă a comunității energetice, noi am semnat o convenție și în acea convenție sunt niște cerințe, iar una dintre ele este ca salariile lucrătorilor ANRE să nu fie mai mici decât salariile operatorilor care sunt reglementați. Cifra directorului general este de 41 de mii de lei, iar cifra medie pentru un angajat e de la 21 până la 27 de mii de lei", a declarat Veaceslav Untila. 

Socialistul Grigore Novac nu a stat mult pe gânduri și a venit cu o replică.

"Este clar lucru că dumneavoastră cu așa salariu de 41 de mii de lei puteți să cumpărați carburanți și cu 41 de lei litru, dar până la urmă cetățenii își pun întrebarea de ce nu interveniți să stopați aceste scumpiri", a spus deputatul Grigore Novac.

De cealaltă parte, directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE, Veaceslav Untila, a spus că instituția nu are asemenea împuterniciri pentru a interveni la stoparea majorărilor.

"Noi nu avem pârghii să intervenim în prețurile agenților economici pe parcursul anului, uitați-vă în lege. EU nu pot depăși atribuțiile de serviciu ca să vină procurorii și să mă întrebe de ce depășesc atribuțiile de serviciu", a mai spus Veaceslav Untila. 

Deputații i-au reproșat lui Veaceslav Untilă de ce până acum nu a venit cu asemenea plângeri în Parlament, dacă asta reprezintă o barieră pentru ANRE ca să intervină atunci când petroliștii majorează prețurile la carburanți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0