Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a spus directorul ANRE în Parlament despre majorarea prețurilor la carburanți

© Sputnik / Мирослав РотарьVeaceslav Untilă
Veaceslav Untilă - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Directorul general al ANRE, Veaceslav Untila, este audiat în Parlament în acest momente privind majorarea prețurilor la carburanți.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE, Veaceslav Untila, este audiat în Parlament cu privire la majorarea carburanților în ultima perioadă. Untila a comentat și majorările cu aproape un leu de astăzi afișate de petroliști. 

"Nu este întâmplător că aceste majorări s-au produs cu câteva ore înainte de audierile parlamentare.  Ultimele audieri la comisiile parlamentare la care au participat și operatorii companiilor petroliere au confirmat voința de a trece la plafonarea prețurilor. Nu exclud că recentele majorări vin ca acumulări de resurse financiare suplimentare până la aprobarea proiectului de lege de pe agenda Parlamentului", a declarat Veaceslav Untila. 

În context, pentru a evita și alte majorări în perioada următoare, Directorul general al Consiliului de Administrație al ANRE, Veaceslav Untila, a propus Parlamentului câteva măsuri:

Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
Carburanții s-au scumpit din nou - Cât costă benzina și motorina
"ANRE solicită abrogarea art.4 a legii 461, care va aduce la liberalizarea completă a pieței carburanților. Niciun stat UE nu reglementează piața produselor petroliere. 2 Plafonarea de către ANRE a prețurilor pentru produsele petroliere, similar cu proiectul din 2016-2018, dar îmbunătățit conform avizului ANRE, prezentat în contextul inițiativei deputatului Alexandru Oleinic. 3 Formarea prețului de comercializare cu amănuntul după metodele aplicate de Guvern, în cazul produselor social importante, prin limitarea adausului comercial. 4 Realizarea unor acțiuni menite să efectueze structura actuală a pieței produse petroliere precum instituirea unui moratoriu provizoriu asupra autorizării noilor stații de alimentare și elaborarea unui plan național de amplasare a acestora", a declarat Untila. 

Unele benzinării din țară au afișat chiar de astăzi prețurile majorate la carburanți. Astfel, benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la prețul de 19 lei și 25 de bani, benzina extra la 20 lei și 95 de bani, iar motorina standard costă 16 lei și 25 de bani un litru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0