Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-a răzgândit sau nu? De ce Durleșteanu a vorbit de anticipate - explicația lui Dodon

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După ce candidatul PSRM la funcția de premier Mariana Durleșteanu s-a pronunțat pentru anticipate, Igor Dodon a venit cu o explicație.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Igor Dodon a declarat la un post privat de televiziune că a avut o discuție joi cu Mariana Durleșteanu, după ce ea a scris pe Facebook că alegerile parlamentare antricipate sunt inevitabile. 

„Am discutat cu Durleșteanu. Eu știu poziția ei - „Așezați-vă la masă și discutați! Ori mergeți la anticipate, ori numim un guvern. Doamna Durleșteanu rămâne candidatul PSRM-ului. A confirmat astăzi”, a precizat Dodon. 

Liderul socialistul mai spune că PSRM va purta discuții cu alte fracțiuni pentru a învesti un nou guvern și nu exclude că numărul deputaților care vor vota pentru un candidat sau altul va crește. El admite însă că Mariana Durleșteanu ar putea fi înlocuită cu un alt candidat. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Politică
Igor Dodon: Voi fi prim-ministru

„Noi am înaintat-o pe Mariana Durleșteanu și ea are sprijinul a mai mult de 51 de deputați. Dar ar putea să fie și 60, poate vor fi și 70 de deputați. Suntem gata să discutăm cu fracțiunile dacă va fi acest candidat sau va fi alt candidat”, susține Igor Dodon. 

Joi, candidatul înaintat anterior de PSRM la funcția premier a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se pronunță pentru organizarea alegerilor anticipate.

„La anticipate, este clar pentru toți... de ce jonglați dragi politicieni?”, a întrebat Durleșteanu. 

Nu se cunoaște deocamdată ce a determinat-o să vină cu acest mesaj, dacă luăm în calcul faptul că anterior Durleșteanu s-a pronunțat ferm împotriva alegerilor anticipate, menționând că țara va intra din iunie în colaps financiar, dacă se va merge pe această cale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0