Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: Voi fi prim-ministru

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Igor Dodon a fost întrebat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune dacă se vede în funcția de premier. Iată ce a răspuns președintele PSRM.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Liderul PSRM este convins că va deveni prim-ministru al Republicii Moldova la o anumită etapă, însă acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat. 

„Până la parlamentare nu. Sunt gata să conduc un guvern și acest lucru se va întâmpla la anumită etapă, dar nu în actuala componență a parlamentului”, a spus președintele PSRM. 

Igor Dodon susține că PSRM va purta discuții cu alte fracțiuni pentru a învesti un nou guvern și nu exclude că numărul deputaților care vor vota pentru un candidat sau altul va crește. El admite că Mariana Durleșteanu ar putea fi înlocuită cu un alt candidat. 

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Politică
Întorsătură neașteptată: Ce a solicitat candidatul propus de PSRM la funcția de premier

„Noi am înaintat-o pe Mariana Durleșteanu și ea are sprijinul a mai mult de 51 de deputați. Dar ar putea să fie și 60, poate vor fi și 70 de deputați. Suntem gata să discutăm cu fracțiunile dacă va fi acest candidat sau va fi alt candidat”, susține Igor Dodon. 

Joi, candidatul înaintat anterior de PSRM la funcția premier a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se pronunță pentru organizarea alegerilor anticipate.

„La anticipate, este clar pentru toți... de ce jonglați dragi politicieni?”, a întrebat Durleșteanu. 

Nu se cunoaște deocamdată ce a determinat-o să vină cu acest mesaj, dacă luăm în calcul faptul că anterior Durleșteanu s-a pronunțat ferm împotriva alegerilor anticipate, menționând că țara va intra din iunie în colaps financiar, dacă se va merge pe această cale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0