Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu mai avem voie nici la petrecerile în familie - Decizia CNESP

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă - având în vedere creșterea pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, joi, 11 martie, în țară a fost înregistrat un anti-record, de 1896 de cazuri de îmbolnăviri, iar astăzi  - 1785 de noi infectări.

Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
Merg sau nu copiii la școală din 16 martie: Decizia CNSP
Aflându-ne în ajunul zilelor de odihnă, Comisia recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, precum și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional.

Acestea din urmă sunt raportate cel mai des ca fiind originea infectării, potrivit unui studiu epidemiologic efectuat recent de Institutul Pasteur, în parteneriat cu Fondul Național de Asigurări de Sănătate din Franța, care arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familial, aproximativ 63%.  După care, călătoriile peste hotare sunt considerate cu un risc sporit de contaminare (53%).

În același timp, reiterăm importanța respectării de către cetățeni a măsurilor epidemiologice esențiale: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de 1 metru și igienizarea mâinilor.

Dragi cetățeni, vă rugăm să aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jur. Doar împreună, cu grijă unii față de alții, vom putea depăși pandemia și consecințele acesteia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0