Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Merg sau nu copiii la școală din 16 martie: Decizia CNSP

© Inquam Photos / Virgil SimonescuElevi la școală
Elevi la școală - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a reunit în ședință și a luat o decizie legată de desfășurarea învățământului după 15 martie.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis reluarea procesului educațional în Republica Moldova începând cu 16 martie, când se încheie vacanța elevilor.

Studiile vor fi organizate însă în baza a trei scenarii, în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Procesul de studii va fi organizat în conformitate cu dispozițiile comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică, care vor ține cont în acest sens de gradul de alertă atribuit localității. Se va ține cont la stabilirea acestuia de numărul de infectări la 100 de mii de populație în ultimele 14 zile.

  • Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben (incidența mai mică de 49 cazuri COVID-19 la 100 de mii de populație în ultimele 14 zile), procesul de studii se va desfășura cu prezența fizică a preșcolarilor, elevilor și studenților în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19. 
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Lockdown general de 2 săptămâni în Moldova? Iată ce spun autoritățile sanitare
  • Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Portocaliu (incidența cuprinsă între 50-100 de cazuri COVID-19 la 100 de mii de populație în ultimele 14 zile), procesul de studii cu prezența fizică va fi permis preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a), precum și a elevilor din învățământul profesional tehnic antrenați la stagiile de practică și a studenților din anii terminali din învățământul superior la orele practice. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.
  • Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu (incidența mai mare de 100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), va fi asigurată participarea zilnică cu prezență fizică în instituțiile de învățământ a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XI-a, a XII-a) și a elevilor și studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic și superior. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță. 
  • Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

    Fluxul de știri
    0