Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit cunoscutul jurnalist și publicist Efim Josanu

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСвеча
Свеча - Sputnik Moldova
Abonare
Efim Josanu a fost unul dintre jurnaliștii de frunte ai Televiziunii Naționale, printre cei care au pus bazele principalei emisiuni de știri ”Mesager”.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Încă o pierdere pentru jurnalismul moldovenesc – a trecut la cele veșnice jurnalistul, publicistul, comentatorul sportiv și fostul președinte al Comitetului Naţional Olimpic al Republicii Moldova Efim Josanu.

”Conducerea Instituţiei Publice Compania „Teleradio-Moldova” exprimă sincere condoleanţe familiei, rudelor şi tuturor celor care l-au cunoscut pe Efim Josanu. Efim Josanu şi-a dedicat întreaga-i viaţă jurnalismului, activitatea sa la Televiziune Naţională fiind una prodigioasă în redobândirea libertăţii de expresie şi formarea unor noi generaţii de jurnalişti. Efim Josanu s-a aflat printre promotorii emisiunii „Mesager” de la Televiziunea Naţională, fiind redactor-şef al Departamentului Actualităţi în anii de renaştere naţională”,  este menționat într-un mesaj de condoleanțe al TRM.

Efim Josanu a fost comentator sportiv și realizator de emisiuni cu tematică sportivă la radioul moldovenesc, redactor-şef al Departamentului Actualităţi la Televiziunea Naţională, iar în perioada 2009-2012 - vicedirector al Televiziunii Naţionale.

Mai mulți colegi de-ai jurnalistului au postat mesaje pe rețelele de socializare, în care menționează calitățile sale deosebite și adevăratul profesionalism.

Efim Josanu a publicat volume de publicistică, interviuri și eseuri, a realizat emisiuni și documentare despre sport. În perioada 1991-2001, Efim Josanu a fost președinte al Comitetului Naţional Olimpic al Republicii Moldova, fiind de fapt primul conducător al acestei structuri. Ulterior, a devenit președinte de onoare al Comitetului Olimpic.

Și-a dedicat ultimii ani din viață în exclusivitate jurnalismului din domeniul sportului.

Efim Josanu s-a născut pe 20 martie 1947, în satul Ciulucani, raionul Teleneşti.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0