Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Modalitatea de procurare a vaccinului anti-COVID-19, examinată de deputați

© Sputnik / Miroslav RotariSala de ședințe a Parlamentului
Sala de ședințe a Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații vor examina astăzi proiectul de lege care reglementează modalitatea de procurare rapidă a dozelor de vaccin împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Deputații Parlamentului Republicii Moldova revin în sala de ședințe. Pe agenda ședinței în plen de vineri, 12 martie, a fost inclus un proiect de Lege înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către membrii Biroului permanent, pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative și reglementează procedura de procurare a dozelor de vaccin cu derogare de la prevederile Legii privind achizițiile publice.

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Decis: Câți bani a alocat Guvernul pentru procurarea vaccinului

Este vorba despre un proiect de lege care reglementează modalitatea de procurare rapidă a dozelor de vaccin împotriva COVID-19. În acest context, s-a propus stabilirea perioadei cuprinse între data publicării anunțului de participare în Buletinul achizițiilor publice și data-limită de depunere a ofertelor de cel puțin 10 zile pentru procedura de licitație deschisă sau licitație restrânsă.

Totodată, în cazuri de extremă urgență, este prevăzută atribuirea contractelor de achiziții publice privind achiziționarea vaccinurilor prin utilizarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. De asemenea, este stipulată plata în avans pentru achizițiile publice privind procurarea vaccinurilor. Serviciul de presă a Parlamentului a precizat că pentru procurarea unui milion de doze de vaccin sunt preconizate 137 de milioane de lei, bani care ar urma să fie alocați din Fondul de rezervă al Guvernului, fondurile Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală și mijloacele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Precizăm că joi Guvernul în exercițiu a alocat 60 de milioane de lei pentru procurarea serului împotriva noului coronavirus. Banii sunt preconizați pentru procurarea a peste 338 de mii de doze, ceea ce constituie circa 24,4% din necesarul de 1 386 115 doze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0