Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Suprem de Securitate se convoacă în ședință

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a decis să convoace Consiliul Suprem de Securitate. Subiectul de bază pe ordinea de zi este pandemia.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Membrii Consiliului Suprem de Securitate se convoacă sâmbătă în ședință, anunță serviciul de presă al Președinției. Principalul subiect de pe ordinea de zi este situația pandemică din țară. 

Ultima ședință a CSS a avut loc pe 26 februarie. În cadrul acelei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, care a durat mai bine de șapte ore, a fost abordat și subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Președintele Maia Sandu a menționat după ședință că nu poate oferi foarte multe detalii legate de acest subiect, întrucât se va merge în acest sens în instanța de judecată. 

Президентура РМ - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Politică
Incident grav la Președinție: Ce a pățit un membru al CSS

„Pot să vă spun doar că Procuratura spune că este la etapa finală și sper că în scurt timp va depune dosarul în instanța de judecată. Vă amintesc că în septembrie 2019 Guvernul de atunci, Agenția Proprietate Publică, au mers în instanța de judecată, prezentând probe și cerând anularea contractului de concesionare a Aeroportului. Am aflat că nu s-a prea întâmplat nimic pozitiv pe acest dosar. Au fost planificate ședințe, dar anulate din cauza pandemiei, ceea ce este ciudat pentru noi”, a spus președintele. 

În context, șeful statului i-a cerut Agenției de Proprietăți Publice să depună o cerere de urgentare a examinării acestei cauze. Tot la acea ședință s-au abordat și alte subiecte. Printre acestea: dosarul „furtului miliardului”, dosarele companiilor de asigurări, problema proprietăților moldovenești în Ucraina, finanțarea ilegală a partidelor politice și campaniilor electorale, dosarul „Laundromat", contrabandă cu țigări, lupta împotriva traficului de droguri, defrișările ilegale, probleme de gestionare a crizei pandemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0