Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Năstase premier? Îl susțin sau nu socialiștii

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Abonare
Președintele PSRM a comentat în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde” posibilitatea înaintării liderului PPDA Andrei Năstase la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Liderul socialiștilor a fost întrebat de jurnaliști dacă PSRM este dispus să voteze pentru candidatura lui Andrei Năstase la funcția de prim-ministru. 

„Noi am declarat că suntem gata să discutăm, dar Andrei Năstase trebuie să determine ce susținere are în interiorul partidului său. Să prezinte lista celor care sunt gata să-l susțină din cei 11 deputați pe care îi are fracțiunea lui. Apoi mergeți la fracțiuni și consultați-vă: spuneți că nu vă ajung atâtea și atâtea voturi și apoi vedem”, a declarat președintele PSRM.

Joi, Igor Dodon a declarat la un post de televiziune că PSRM va purta discuții cu alte fracțiuni pentru a învesti un nou guvern și nu exclude că numărul deputaților care vor vota pentru un candidat sau altul va crește. El admite însă că Mariana Durleșteanu ar putea fi înlocuită cu un alt candidat. 

„Noi am înaintat-o pe Mariana Durleșteanu și ea are sprijinul a mai mult de 51 de deputați. Dar ar putea să fie și 60, poate vor fi și 70 de deputați. Suntem gata să discutăm cu fracțiunile dacă va fi acest candidat sau va fi alt candidat”, susține Igor Dodon. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Politică
Igor Dodon: Voi fi prim-ministru

Joi, candidatul înaintat anterior de PSRM la funcția premier a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se pronunță pentru organizarea alegerilor anticipate.

„La anticipate, este clar pentru toți... de ce jonglați dragi politicieni?”, a întrebat Durleșteanu. 

Nu se cunoaște deocamdată ce a determinat-o să vină cu acest mesaj, dacă luăm în calcul faptul că anterior Durleșteanu s-a pronunțat ferm împotriva alegerilor anticipate, menționând că țara va intra din iunie în colaps financiar, dacă se va merge pe această cale. 

Igor Dodon a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că a avut o discuție joi cu Mariana Durleșteanu, după ce ea a scris pe Facebook că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. 

„Am discutat cu Durleșteanu. Eu știu poziția ei - „Așezați-vă la masă și discutați! Ori mergeți la anticipate, ori numim un guvern. Doamna Durleșteanu rămâne candidatul PSRM-ului. A confirmat astăzi”, a precizat Dodon. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0