Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția Băncii Naționale a Moldovei la perchezițiile desfășurate de PCCOCS

© Sputnik / Мирослав РотарьBanca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei  - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Reprezentanții Băncii Naționale au venit cu o reacție în urma perchezițiilor desfășurate de către procurorii PCCOCS în dosarul fraudei bancare.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Așa cum au promis, reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei au emis un comunicat de presă, în care și-au exprimat reacția cu privire la perchezițiile desfășurate astăzi la sediul BNM, de către Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

BNM - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Percheziții la Banca Națională în dosarul fraudei bancare
"Banca Națională a Moldovei (BNM) reiterează că a fost și rămâne deschisă să contribuie la investigarea fraudei bancare din 2014 și, în acest sens, își reconfirmă voința pentru finalizarea rezultativă a anchetei. Astfel, banca centrală a cooperat și colaborează pe deplin cu organele de urmărire penală, oferind toate materialele existente, explicații și specialiști, la solicitarea acestora, precum și din proprie inițiativă. BNM speră că acțiunile de astăzi ale procuraturii în biroul unui angajat au adus claritate”, menționează reprezentanții BNM.

Mai multe surse spun că percheziții au avut loc în biroul fostului șef al Departamentului de supraveghere specială al BNM, Ion Ropot, în legătură cu episodul privind alocarea garanțiilor de stat către Banca de Economii.

Totodată, conducerea Băncii Naționale își exprimă speranța că ancheta procurorilor va fi obiectivă, eficientă și în beneficiul cetățenilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0