Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: 2020, cel mai prost an pentru economia mondială

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин провел совещание о мерах по повышению инвестиционной активности
Президент РФ В. Путин провел совещание о мерах по повышению инвестиционной активности - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Declarația a fost făcută la ședința cu privire la măsurile de stimulare a activității investiționale, care a avut loc în regim de videoconferință.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin a calificat anul 2020 drept cel mai prost pentru economia mondială, de la mijlocul secolului trecut.

Рабочая поездка В.Путина в Ижевск - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2021
Rusia
Putin: Rusia își va dezvolta industria cărbunelui

"Anul trecut sa dovedit a fi cel mai dificil pentru economia globală de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial ... Conform estimărilor, PIB-ul planetei în 2020 a scăzut cu 3,5%. Cauzele sunt obiective. Aceasta este în primul rând situația epidemică, introducerea restricțiilor forțate, ceea ce s-a reflectat negativ asupra dezvoltării afacerilor, asupra dinamicii economice în general, " a menționat liderul rus în cadrul unei ședințe cu privire la măsurile de stimulare a activității investiționale.

El a reamintit că ”o criză bruscă și de asemenea anvergură a necesitat acțiuni extraordinare din partea statelor”.
Vladimir Putin a menționat de asemenea că, în criza creată, Rusia a reușit, pentru prima dată în istoria modernă, să-și relaxeze politica macroeconomică. Potrivit lui, acest lucru vorbește despre o scădere a dependenței față de conjunctura globală.

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiPutin a convocat o ședință cu privire la măsurile de stimulare a activității investiționale
Putin: 2020, cel mai prost an pentru economia mondială - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Putin a convocat o ședință cu privire la măsurile de stimulare a activității investiționale

 

Cerșetor - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2020
După pandemie, omenirea se va confrunta cu sărăcie, foamete, mortalitate infantilă - ONU
Șeful statului a subliniat de asemene, că recesiunea a fost deja depășită - acest lucru poate fi observat din dinamica cererii interne și a reducerii ratei șomajului. Măsurile oportune luate în vederea sprijinirii mediului de afaceri și sectoarelor economiei au ajutat să se facă față crizei.

În ianuarie curent, ONU a publicat un raport cu privire la situația economică din lume, scrie RIA Novosti. Documentul menționează că declinul economiei mondiale a fost de aproximativ 4,3%. Acesta este cel mai prost indicator de la Marea Depresiune. Chiar și în 2009, în timpul recesiunii, producția globală a scăzut cu 1,7 la sută. În același timp, în țările dezvoltate, PIB-ul a scăzut cu 5,6 la sută. În Statele Unite, scăderea a fost de 3,5 la sută, în Rusia – de 3,1 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0