Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După pandemie, omenirea se va confrunta cu sărăcie, foamete, mortalitate infantilă - ONU

© Sputnik / Рухкян / Accesați arhiva multimediaCerșetor
Cerșetor - Sputnik Moldova
Abonare
Coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, a atras atenția în fața Consiliului de Securitate al ONU asupra consecințelor grave ale pandemiei, dincolo de efectele sale sanitare

BRUXELLES, 10 sept - Daniela Porovăț, Sputnik. Potrivit coordonatorului ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, consecinţele indirecte ale pandemiei de coronavirus vor depăși impactul direct al acesteia în ţările sărace.

”Efectele indirecte ale crizei - vor fi mai multă sărăcie, speranţă de viaţă mai scăzută, mai multă foamete, mai puţin educaţie şi o mortalitate infantilă mai ridicată”, a atenționat oficialul ONU.

El a precizat că efectele sunt mai ales de ordin economic, enumerând scăderea preţurilor la materiile prime, reducerea remitenţelor, perturbările comerţului şi măsurile de izolare care, toate împreună, îngreunează supravieţuirea, mai ales în cazul muncitorilor zilieri şi al femeilor.

Генеральный директор Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус. - Sputnik Moldova
Șeful OMS: Să ne pregătim de următoarele pandemii

Mark Lowcock a arătat că ţările sărace au fost puternic lovite de impactul pandemiei asupra serviciilor de educaţie şi de sănătate, populaţiile acestor state fiind foarte vulnerabile la maladii precum rujeolă, malaria şi tuberculoză.

Și subsecretarul general pentru afaceri politice, Rosemary DiCarlo, a prezentat în Consiliul de Securitate al ONU care este impactul pandemiei asupra păcii şi securităţii, indicând că erodarea încrederii în instituţiile publice ar putea genera instabilitate dacă oamenii consideră că autorităţile nu au gestionat bine epidemia sau nu au acţionat transparent.

Ea a adăugat că există o creștere a discriminării, a violenţei pe bază de gen şi limitări ale libertăţii de exprimare tot din cauza pandemiei, aceasta amenințând și procesele fragile de pace.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0