Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Probleme grave după vaccinarea cu AstraZeneca – Danemarca suspendă procesul

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaШприц на фоне логотипа AstraZeneca.
Шприц на фоне логотипа AstraZeneca. - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Danemarca a oprit temporar vaccinarea cu AstraZeneca după ce au apărut cazuri de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate.

BRUXELLES, 11 mar – Sputnik, Daniela Porovăț. Autoritatea daneză pentru sănătate a anunțat că Danemarca a suspendat folosirea vaccinului contra Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca după ce au apărut cazuri de cheaguri de sânge la mai multe persoane vaccinate.

Agenția Națională de Sănătate a precizat că suspendarea are loc după ”raportarea de cazuri grave de formare de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca”.

Шприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca. - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Societate
Estonia a sistat temporar utilizarea vaccinului AstrZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a arătat ieri că o anchetă preliminară nu a stabilit nicio legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 şi decesul unei asistente austriece căreia îi fusese administrat acesta, după ce suspiciuni cu privire la AstraZeneca au apărut și în Austria.

Astfel, Austria anunțase la sfârșitul săptămânii că a încetat administrarea unui lot de vaccinuri produse de compania britanico-suedeză AstraZeneca, după ce o asistentă în vârstă de 49 de ani a decedat din cauza unor probleme grave de coagulare a sângelui, la câteva zile după ce a primit vaccinul.

Israelul nu recunoaște vaccinul AstraZeneca>>>

Una dintre colegele ei, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu același lot, a făcut embolie pulmonară şi este în convalescenţă.

Alte două cazuri de „evenimente tromboembolice au fost raportate” după injecții din acelaşi lot, a indicat EMA.

Cu toate acestea, „la ora actuală, nu există indicii că vaccinarea a avut aceste consecinţe, care nu se numără printre efectele secundare repertoriate ale acestui vaccin”, a spus agenția.

Alte patru ţări europene, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg, au suspendat imediat vaccinările cu doze din acest lot, livrat în 17 ţări şi care includea un milion de vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0