Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Estonia a sistat temporar utilizarea vaccinului AstrZeneca

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaШприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca.
Шприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca. - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
Pe fundalul investigării decesului unei femei în Austria, care a urmat după vaccinarea cu preparatul AstraZeneca, autoritățile estoniene au decis să suspende utilizarea vaccinului britanic.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Estonia a suspendat utilizarea unuia dintre loturile de vaccin AstraZeneca, până când în Austria se va încheia investigarea morții unei persoane vaccinate și cazul unei alteia care s-a îmbolnăvit.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Societate
Aproape 300 de reacții adverse după vaccinarea anti-COVID-19

Această decizie a autorităților estone a fost anunțată miercuri de directorul adjunct al departamentului de Sănătate Mari-Anne Härma.

Autoritățile austriece au declarat duminică că suspendă utilizarea unui lot de vaccin AstraZeneca ca măsură de precauție, până la încheierea anchetei cu privire la moartea unei persoane vaccinate cu acest preparat și îmbolnăvirea alteia.

"Se întâmplă ca utilizarea unui lot să fie suspendată, deoarece investigarea durează. Nu este nimic neobișnuit  în asta. Am adunat informații, cui și cât vaccin i-a mai rămas. Majoritatea lui a fost folosită deja. Până la finalizarea anchetei, vaccinul rămas nu va fi folosit ", a spus Härma la televiziunea estonă.

Săptămâna trecută, un salvator în vârstă de 31 de ani a murit după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca în Estonia. Investigațiile cauzelor morții lui continuă." Știm că cazul nu are legătură cu lotul austriac", a subliniat Härma.

În ajun, Lituania și Letonia au anunțat de asemenea despre suspendarea utilizării unuia dintre loturile de vaccin AstraZeneca

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0