Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noile condiții de intrare în România pentru moldoveni: Documente necesare

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Ministerului român al Afacerilor Interne Român au explicat în ce condiții pot cetățenii Republicii Moldova să intre în România, în actuala situație. Ce documente sunt necesare.

BUCUREȘTI, 11 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Cetățenii Republicii Moldova pot intra în România în anumite condiții, în actualul context pandemic.

Daniel Ioniță - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Daniel Ioniță: Moldovenii se pot vaccina în România

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne Român au explicat, în exclusivitate pentru Sputnik, care sunt acestea.

Astfel, în momentul de față, resortisanților țărilor terțe le poate fi permisă intrarea pe teritoriul României cu îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 6 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 399/2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de persoane (Codul Frontierelor Schengen) doar în situațiile de excepție menționate expres în art. 2, alin. (1) pct. 3 din Anexa 3 la HG nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 12 februarie 2021.

Potrivit prevederilor art. 2 pct 2 lit. a) din Anexa nr. 3 la actul normativ menționat, Poliția de Frontieră Română poate permite intrarea în România străinilor care se deplasează în interes profesional dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document care atestă acest scop.

Persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe proprie răspundere.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Societate
România a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina: Unde a inclus Moldova

Reprezentanții MAI precizează că deținerea unor documente de tipul celor menționate anterior nu garantează accesul pe teritoriul României, cetățenii străini fiind obligați să îndeplinească și celelalte condiții prevăzute de art. 6 din Regulamentul (UE) nr. 399/2016.

Verificările privind îndeplinirea respectivelor condiții vor fi făcute de Poliția de Frontieră cu ocazia controlului realizat în momentul prezentării la graniță.

Reprezentanții MAI le recomandă cetățenilor Republicii Moldova care doresc să intre în România să aibă în vedere și prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 15 din 05.03.2021.

Având în vedere faptul că evoluția manifestării COVID-19 pe teritoriul mai multor țări, inclusiv în România este în continuă schimbare, pentru a evita orice situație neplăcută generată de dinamica deciziilor instituționale, justificată de contextul pandemiei, reprezentanții MAI roagă cetățenii interesați să acceseze în apropierea momentului de debut al călătoriei, platforma online COVID-19 Știri Oficiale – www.stirioficiale.ro, precizează sursa citată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0