Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina: Unde a inclus Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2021
Abonare
Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc sporit de infectare cu noul coronavirus, iar țara noastră rămâne în zona galbenă.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Republica Moldova rămâne în lista țărilor din zona galbenă. Astfel, cetățenii moldoveni sunt obligați, în continuare, să stea în autoizolare timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul României. 

Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Societate
Ucraina a actualizat lista țărilor din „zona roșie”: Unde a fost clasificată Moldova
Pe listă figurează 52 de state sau teritorii. Printre acestea sunt multe din țările europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sunt comunități importante de români. De asemenea, Statele Unite, Israelul și Bulgaria, la fel fac parte din listă.

La elaborarea acestei liste cu zonele „galbene” s-a ținuit cont de rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori, pentru perioada 15 – 28 februarie 2021.

Autoritățile din țara vecină își motivează măsură prin prezența unui număr crescut de persoane bolnave, precum și prin apariția zilnică a unor cazuri noi de cetățeni infectați atât prin circulația virusului pe teritoriul național, cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare situației pandemice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0