Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întorsătură neașteptată: Ce a solicitat candidatul propus de PSRM la funcția de premier

© Photo : Facebook / Mariana DurlesteanuMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Candidatul înaintat anterior de PSRM la funcția premier a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se pronunță pentru organizarea alegerilor anticipate.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Deși a fost înaintată la funcția de premier tocmai pentru a evita organizarea în viitorul apropiat a alegerilor anticipate, Mariana Durleșteanu a scris pe pagina sa de Facebook că scrutinul este inevitabil. 

„La anticipate, este clar pentru toți... de ce jonglați dragi politicieni?”, a întrebat Durleșteanu.

Nu se cunoaște deocamdată ce a determinat-o să vină cu acest mesaj, dacă luăm în calcul faptul că anterior Durleșteanu s-a pronunțat ferm împotriva alegerilor anticipate, menționând că țara va intra din iunie în colaps financiar, dacă se va merge pe această cale. 

„Bugetul statului este sustenabil până în iunie 2021 și deficitul bugetar nu va fi de 14 miliarde de lei, ci dublu - respectiv țara poate intra în colaps financiar. (...) Vreau să văd clar ce cheltuieli se vor tăia sau de unde se vor găsi acele surse financiare ca să se asigure desfășurarea anticipatelor. Ce facem cu programul de vaccinare care nu este bugetat, cum se vor aloca cheltuieli pentru teste COVID-19 și pentru asigurarea cheltuielilor păturilor vulnerabile întru a supraviețui în aceasta perioada. Cum susținem mediul de afaceri? Moldova va avea o descreștere economică nu de 14%, ci mult mai mare, deci cum se va asigura un buget al țării după iunie 2021”, declara Durleșteanu pe 16 februarie.

Președintele PSRM a declarat marți seara în cadrul unei emisiuni televizate că nu exclude că în acest an s-ar putea desfășura alegerile parlamentare anticipate, dar susține că acestea ar trebui să aibă loc numai după ce autoritățile vor stabiliza situația epidemică din țară. 

Dodon a mai precizat că PSRM oricum va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

Partidul Socialiștilor a anunțat că joi se va întruni Executivul Politic al formațiunii care va decide "planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află".

Amintim că, pe 11 februarie candidatura Marianei Durleșteanu a fost propusă de către alianța PSRM și a fost susținută de platforma „Pentru Moldova”, dar Maia Sandu a refuzat să o nominalizeze și a înaintat-o repetat la funcția de premier pe Natalia Gavrilița.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0