Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea a decis: Legile cu privire la activitatea farmaceutică sunt neconstituționale

© Sputnik / Mihai CarausКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Curtea Constituțională a Moldovei s-a pronunțat asupra sesizărilor deputaților care au contestat legile cu privire la activitatea farmaceutică, votate în luna decembrie de către Parlament.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. După cinci ore de examinare, Curtea Constituțională s-a pronunțat cu privire la legile care reglementează activitatea farmaceutică. Astfel, Înalta Curte a decis că legile sunt neconstituționale.

Farmacie - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Societate
Ce spun deputații despre farmaciile mobile, care urmează să ajungă prin sate
"Se admit sesizările depuse de deputații PPDA, PAS și PDM. 2. Se declară neconstituțională Legea 236 din 16 decembrie privind modificarea unor acte normative și Legea 240 cu privire la modificarea unor acte normative. Hotărârea este definitivă, nu poate fi atacată și intră în vigoare la data adoptării", a declarat Domnica Manole, președintele Curții Constituționale.

În luna decembrie 2020, Parlamentul a votat în lectură finală un proiect ce permitea activitatea farmaciilor mobile în localitățile din țară. Pentru susținerea inițiativei au votat 54 de deputați din PSRM și Platforma „Pentru Moldova”. La scurt timp, deputații Platformei DA au contestat această lege la Curtea Constituțională, iar ulterior și deputații PAS, dar și cei ai Partidului Democrat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0