Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alexandru Jizdan, despre suspendarea din funcție a Maiei Sandu

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Jizdan
Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2021
Abonare
Noul Parlament nu va schimba nimic în Republica Moldova, iar problemele social-economice nu vor fi soluționate, a declarat deputatul Alexandru Jizdan, comentând probabilitatea anticipatelor. El a explicat în ce condiții ar putea fi suspendat din funcție șeful statului.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcție în cazul în care încalcă Legea Supremă. Nu se știe însă cum ar proceda partidele politice din țară în astfel de caz, dar șeful statului nu ar trebui să riște și să încalce Constituția. Declarațiile au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de către deputatul Partidului Democrat Alexandru Jizdan. 

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2021
Ce surprize i-ar putea oferi Parlamentul președintelui Sandu

„Nu ai dreptul să încalci Regulamentul Circulației Rutiere, nu mai vorbesc despre Constituția țării. Cel care va face acest pas va crea un precedent foarte periculor pentru Republuca Moldova. Consider cu tărie că toate evenimentele care se vor întâmpla în continuare trebuie să fie în strictă conformitate cu Legislația”, a precizat Jizdan. 

Potrivit lui, în situația actuală a Republicii Moldova, politicienii trebuie să se așeze la masa de discuții pentru a căuta o soluție clară pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și pentru a stabili cum vor face față crizei pandemice și economice cauzate de pandemie. Jizdan consideră însă că organizarea alegerilor în condiții le actuale pune în pericol sănătatea oamenilor. 

„Îi întreb pe toți cei care vorbesc de anticipate, câte persoane vor fi vaccinate până la aceste alegeri? Câte doze de vaccin vor fi aduse în țară, cât de mult expunem riscului pe cei aproape 40 de mii de oameni care sunt implicați în organizarea procesului de votare fiind prezenți în secții? Trebuie să analizăm ce se va întâmpla în proces și după procesul alegerilor anticipate ținând cont de pandemia COVID-19”, a mai spus Jizdan. 

Întrebat dacă moldovenii își doresc în acest moment alegeri parlamentare anticipate, Jizdan spune că oamenii vor liniște și preocuparea lor cea mai mare este sănătatea. 

Родители кишиневских школьников вышли на акцию протеста - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Protestul părinților, ipocrizia șefilor din Educație și tăcerea Maiei Sandu

„Astăzi lumea este îngrijorată cum va trece anul 2021. Toată lumea aștepta acest an ca să scăpăm de rele, dar 2020 ne va părea floare la ureche față de 2021. Atrageți atenția la turațiile acestei pandemii. Nu este de glumă. Problemele politice trebuie să fie pe agenda Republicii Moldova, dar mai întâi trebuie să selectăm prioritățile”, a mai spus deputatul PDM. 

Totodată, Alexandru Jizdan a menționat că politicienii din Republica Moldova mint și insistă pe răspunderea declarațiilor și angajamentelor acestora. În opinia sa, în lipsa unei guvernări nu vom trăi mai bine, iar declarațiile politicienilor din ultima perioadă nu sunt altceva decât populism. 

Precizăm că joi, pe 11 martie, Partidul Socialiștilor convoacă Biroul Politic al formațiunii, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru scoaterea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află. Aceste acțiuni urmează a fi prezentate public, după ședință.

Tot joi, Partidul Democrat va anunța acțiunile de mai departe ale formațiunii, legate de situația politică din țară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0