Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Donații pentru Moldova: Echipament medical din partea UE și OMS

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaЦентр инфекционных болезней ФГАУ "НМИЦ здоровья детей" готов к приему детей с COVID-19
Центр инфекционных болезней ФГАУ НМИЦ здоровья детей готов к приему детей с COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
Loturile de echipament medical, în special pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă, au ajuns miercuri în țara noastă cu sprijinul UE, OMS și al autorităților germane.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. În Republica Moldova au fost livrate noi loturi de ajutor umanitar de la partenerii europeni.

Echipamentul medical suplimentar, în valoare de 685 400 de euro, a fost pus la dispoziția țării noastre cu suportul financiar al Uniunii Europene, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. Este vorba de 300 de concentratoare de oxigen, 600 de pulsoximetre și cinci aparate de ventilare pulmonară pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă. Acestea vor fi distribuite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale conform necesităților instituțiilor medicale.

Cimișlia  - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Societate
Cimișlia sub Cod Roșu de COVID-19: Ce se întâmplă în raion

Astfel, cele cinci ventilatoare de ultimă generație pentru respirație asistată vor fi instalate în secțiile de terapie intensivă din cadrul instituțiilor strategice – Spitalul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican, Spitalul Sfânta Treime și Spitalul Clinic Bălți. Ministerul de resort informează că cele 300 de concentratoare de oxigen vor putea fi folosite pe o perioadă mai lungă deoarece au fost livrate cu 300 de seturi de consumabile, care vor acoperi o perioadă de 6-7 luni de utilizare.

O donație de 600 de pulsoximetre a fost oferită țării noastre și de Guvernului federal al Germaniei.

Încă un raion în lockdown - Restricții drastice în Drochia>>>

„Numărul persoanelor care necesită internare este în continuă creștere, iar capacitățile sistemului spitalicesc necesită a fi consolidate. Grație ajutorului Uniunii Europene și OMS, sistemul național de sănătate este capabil să poată acorda asistență medicală de calitate pacienților. Apreciem înalt solidaritatea și sprijinul permanent al donatorilor și partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a declarat Tatiana Zatîc, secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a menționat că ajutorul este acordat în cadrul inițiativei „Solidari pentru sănătate”, fiind destinat combaterii pandemiei în țările Parteneriatului Estic.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Societate
COVID-19 în Moldova: Procesul de vaccinare poate fi urmărit online

„Uniunea Europeană și Statele sale membre sunt alături de cetățenii Republicii Moldova în lupta împotriva pandemiei COVID-19.  Livrarea de echipamente de astăzi este foarte necesară în condițiile în care numărul de infectări este în creștere și pacienții au nevoie urgentă de acest suport, care poate să le salveze viața”, a subliniat Peter Michalko.

Până în prezent, la nivel mondial au fost înregistrate peste 117 milioane de cazuri de COVID-19 în 216 de țări și teritorii în întreaga lume. Până la data de 10 martie 2021, în Republica Moldova s-au înregistrat 196.475 cazuri.

Campania de vaccinare în țara noastră a început la 2 martie 2021. Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova pe 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Totodată, pe 4 martie, Republica Moldova a recepționat 14 400 de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX. Aceste doze vor fi distribuite pentru imunizarea în continuare a personalului medical.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0