Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cimișlia sub Cod Roșu de COVID-19: Ce se întâmplă în raion

© Sputnik / Mihai CarausCimișlia
Cimișlia  - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Cimișlia a decis instituirea Codului Roșu de alertă în contextul pandemiei coronavirusului.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Cimișlia a anunțat printr-o decizie din 9 martie că, din cauza numărului mare de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, se impun anumite restricții.

Este vorba de restricționarea deplasării populației și impunerea izolării la domiciliu. Totodată, se interzic adunările în masă, inclusiv de genul activitățile culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment. În această perioadă nu vor fi prestate servicii populației, cu excepția celor vitale. La fel, sunt interzise vizitele neesențiale la unitățile de interes public cum ar fi bancă, poștă etc.

Drochia - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Încă un raion în lockdown - Restricții drastice în Drochia

În ceea ce ține de serviciile medicale, în această perioada vor fi acordate doar cele esențiale. Instruirea se va face de la distanță. Chiar și așa, autoritățile locale spun că nu este vorba de un lockdown sau localități aflate în carantină. 

„Nicio localitate din Cimișlia nu este în carantină. Nu este vorba de un lockdown. Decizia Comisiei Teritoriale de Sănătate Publică înseamnă ajustarea restricțiilor la situația epidemiologică a raionului”, a declarat pentru Sputnik Moldova șefa Centrului de Sănătate Publică din Cimişlia, Tamara Pascari. 

Președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu la fel a comunicat pentru Sputnik Moldova că nu a fost impusă carantina în vreuna din localitățile raionului. 

„Cel mai probabil punctul 1.1.1. - „restricţionarea deplasării populaţiei şi izolarea la domiciliu” din decizia din 5 martie a Comisiei Naționale de Sănătate Publică, pe care comisiile teritoriale sunt obligate să-l includă în hotărârile lor, a fost interpretată ca instituire a carantinei. Nu am închis nicio localitate. Doar în satele Cenac și Topala a fost stabilit grad sporit de alertă”, a precizat președintele raionului Cimișlia.  

În Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică până la data de 15 aprilie. Autoritățile de la Chișinău nu exclud că ar putea fi introdus lockdown din cauza creșterii numărului zilnic de infectări cu noul coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0