Виноградник - Sputnik Moldova, 1920
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce avem un număr atât de mare de infectări cu COVID: Avertizările experților

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cum explică expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc creșterea cazurilor de infectare cu COVID-19 și numărul mare de decese înregistrat în ultima perioadă în Republica Moldova?
De ce avem un număr atât de mare de infectări cu COVID: Avertizările experților

După un an de la declanșarea pandemiei, societatea nici nu putea intui că situația va ajuge catastrofală și vom înregistra din nou aceleași cifre îngrozitoare cu noi cazuri de coronavirus precum au fost de la începutul pandemiei.

Angela Paraschiv - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Vaccinul anti-COVID: Vor ajunge dozele din stoc pentru toți medicii?
Pe de altă parte, expertul în săănătate publică Ala Tocarciuc a reiterat că epidemiologii și specialiștii din domeniu au prevăzut asemenea scenarii pentru luna februarie-martie 2021, chiar dacă undeva exista speranța că aceste estimări nu se vor transpune în realitate.

"Este un proces epidemiologic previzibil. Au fost multe voci care au spus că vom avea un asemenea val în februarie-martie. Este un virus agresiv și contagios care mutează. Oamenii mai pierd din vigilență și de aceea aceste preziceri s-au adeverit", a explicat expertul.

Pe de altă parte, Ala Tocarciuc a remarcat că în toată această situație îngrijorătoare, un lucru îmbucurător este faptul că a început procesul de vaccinare. Imunizarea înseamnă o rază de speranță pentru întreaga lume, iar oamenii ar trebui să înțeleagă necesitatea și importanța vaccinării în aceste momente de cumpănă, a mai adăugat expertul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0