Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cafeaua rece poate fi dăunătoare pentru sănătate – nutriționist rus

© Pixabay / kaboompicsUne tasse de café
Une tasse de café - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Abonare
După cum a avertizat un specialist rus, consumul de cafea cu lapte rece sau cu smântână nu este recomandabil. Iată de ce poate fi dăunător pentru sănătate.

BUCUREŞTI, 10 mart – Sputnik. Cafeaua călduţă cu adaos de lapte sau smântână rece poate fi dăunătoare pentru sănătate, a declarat într-un interviu pentru Sputnik nutriționistul și gastroenterologul Nuria Dianova.

Cafea - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Cum afectează cofeina structura creierului – ce au descoperit cercetătorii
Potrivit acesteia, diferite microorganisme se formează în băuturi la temperatura camerei. Deşi cafeaua neagră în general se poate consuma, fără a fi dăunătoare, este recomandabil să nu lăsați cafeaua cu lapte sau cu smântână pe masă sau în mașină pentru perioadă mai lungă de timp.

„Umiditatea este cel mai optim mediu pentru dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor. Dacă ați adăugat lapte în cafea, riscul reproducerii microorganismelor crește. Aşadar, o astfel de băutură trebuie băută în decurs de o oră”, a recomandat nutriţionista.

Sfaturi de urmat

De asemenea, potrivit specialistei, cafeaua neagră poate fi păstrată mai mult timp, dar este recomandabil să o păstrați în frigider odată ce s-a răcit.

Ea a mai spus că mesele gata preparate pot fi păstrate la temperatura camerei timp de maximum două ore, iar apoi trebuie plasate în frigider.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0