Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Situația din sectorul HoReCa pe timp de pandemie

© Sputnik / Mihai CarausNadejda Herța-Gârneț
Nadejda Herța-Gârneț - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Abonare
Noile restricții impuse de Comisia Națională pentru Sănătate Publică sunt extrem de dureroase pentru angajații și antreprenorii din câteva domenii de activitate economică.
Situația din sectorul HoReCa pe timp de pandemie

În cadrul emisiunii "Intersecții", femeia de afaceri în domeniul alimentației publice Nadejda Herța-Gârneț a oferit detalii despre impactul COVID-19 asupra activității restaurantelor din Chișinău.

Școală - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Societate
Mii de părinți au semnat o petiție în care cer redeschiderea școlilor
Potrivit ei, noile restricții îi afectează și pe cei din sectorul HoReCa pentru că a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unitățile de alimentație publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Dacă până acum aproape jumătate din domeniul HoReCa și-au închis afacerile sau chiar au intrat în faliment, noile restricții ar putea afecta grav întreg sectorul.

"Restricțiile ar trebuie impuse în funcție de capacitatea localului, adică să se țină cont de metrajul acestuia, astfel ca fiecare restaurant să poată păstra distanța între mese. Dacă avem 2000 de metri pătrați cum să așezi 20 de oameni? Dacă ai 6000 de metri, atunci poți asigura respectarea tuturor normelor", a declarat Nadejda Herța-Gârneț.

Amintim că, la mijlocul lunii februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să înăsprească unele măsuri restrictive, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0